• "Gezond Oud Worden"
  • Rechts in het overzicht.

 

 

Omdat we na eigen onderzoek onze eet- en drink gewoontes hebben veranderd zijn we wel nieuwsgierig of het bij ons allemaal wel optimaal in orde is. Ook is al sinds enkele maanden mijn ontlasting afwisselend normaal en te dun. Om juist geïnformeerd te worden omtrent de juiste verhouding van vitamines, mineralen enz. in mijn lijf besluiten we een orthomoleculair arts te raadplegen.

Het wordt mevrouw Anneli Degens in Kerkrade. Ons eerste gesprek verloopt heel goed. Door mijn interesse en het lezen van heel veel artikelen over vitamines e.d spreken we de zelfde taal. Op het einde van het gesprek neemt ze me bloed af. Dat wordt opgestuurd naar een laboratorium waar het wordt onderzocht.

Twee weken later hebben we een tweede gesprek. Tot mijn grote  verbazing heb ik een vitamine B12, vitamine D en Magnesium tekort. Ook mijn Omega 3 peil is te laag, ondanks mijn dagelijkse twee Omega 3 Krill capsules! 

De steeds veranderende viscositeit van mijn stoelgang kan de oorzaak zijn. Indien deze te dun is wordt mijn voedsel te snel doorgevoerd. Er is dan niet voldoende tijd om het voedsel juist te ontleden en de goede vitamines en nutriënten via de bloedbaan op te nemen.

Ik krijg Vitamine B12 combi, pre-en probiotica, glutathion HPU en dagelijks 5000 Vitamine D voorgeschreven en het advies om dagelijks ook 3 ipv 2 Krill Oil te nemen.

Ik ben daar nu een tijd mee bezig. Mijn stoelgang is weer normaal en ik voel me opperbest!

We zullen na enkele maanden een nieuwe bloedtest doen om dan te zien of en hoe alles veranderd is.

Wordt vervolgd!